Satınalma Rapor Örnekleri Nelerdir?

Satınalma işlemleri temelde taleplerden, siparişlerden, tekliflerden, bir ürün veya hizmetten oluşur. Yapılan işlemlerin kayıt altında tutulması, planlı ve sistemli bir satınalma süreci için önemlidir.

Satınalma raporları, bu sürecin kayıt altına alınmasında gerekli evraklardır. Raporlama işleminde satın alma işlemlerine dair çeşitli bilgiler yer alır. Sipariş talebi, siparişin teslim süresi, sipariş fiyatı veya sipariş adedi gibi birçok detaya bu raporlardan ulaşabilirsiniz.

Satınalma bilgilerinizin analiz edilebilmesi bu aşamada gereklidir. İşinizin başarısı ve verimliliği için önemli bir yer tutar. Çeşitli SAP & ERP yazılımları içeriğindeki modüller ile size satınalma raporları sunabilir. Sisteme girdiğiniz veriler, yazılım tarafından işlenerek analiz edilebilir bir duruma getirilir. Grafiksel görüntüler ile desteklenen raporlar, daha iyi bir analiz gerçekleştirmenizi sağlar. Geçmişe yönelik hataların veya eksikliklerin de önüne geçmiş olursunuz.

Geçmişe yönelik siparişlere ulaşarak tedarikçilerle anlaşılan rakamları inceleyebilirsiniz. Çekeceğiniz raporlar ile fiyat tekliflerini mukayese edebilir ve tedarikçi değerlendirme listeleri oluşturabilirsiniz. Tek ekran üzerinden yönetebileceğiniz bu raporlar, satın alma sürecinizi destekleyecektir. Şirketin ihtiyacı doğrultusunda gerçekleştirilen talepler, tedarikçilerle yapılan diğer anlaşmalar veya hangi para birimiyle işlem yapıldığı gibi tüm detaylar satın alma yazılımı ile ilgili kişilere aktarilabilmektedir.

Sağlanan şeffaflık, iş geliştirme hususunda yardımcı olmaktadır. Ayrıca maliyet konusunda da en doğru tedarikçi ile anlaşma sağlanarak çeşitli tasarruflar sağlanmaktadır. Önemli analizler, satınalma raporları ile gerçekleştiriliyor ve satın alma yönetimi daha kolay bir hâl almaktadır.

 
 

İşinizi Kolaylaştıracak Satınalma Raporları

Satınalma faaliyetlerinizi gerçekleştirirken raporlar, size doğru analizler yapmanız ve elbette süreç yönetiminde faydalı olacak verileri içerir. İşinizi yönetirken daha kolay bir proje yönetimi için aşağıdaki raporları dikkate alabilirsiniz:

Tedarikçi Raporları

Tedarikçilerinize yönelik geçmiş raporlardır. Hangi oranda sipariş verdiğinizi ve ne kadar süredir o tedarikçiyle çalıştığınızı tek bir ekran üzerinden görebilirsiniz. Tedarikçilerinizle olan ilişkilerinizi ve hangi tedarikçinin sizin için ideal olduğunu, tek ekran üzerinden takip edebilirsiniz.

Sipariş Raporları

Siparişinize ait bilgilerin yer aldığı raporlardır. Malzeme, tedarikçi ve zaman gibi metriklerin dikkate alındığı raporlardır. Siparişlerinizi farklı bakış açıları ve boyutlar ile analiz edebilirsiniz.

Dönüşüm Raporları

Satınalma süreçlerine ait dönüşüm oranlarını analiz edebileceğiniz rapor türüdür. Süreç verimliliğinizi arttırmaya yardımcı olur.

Proje Raporları

Tüm projeye ait süreç analizlerini yapabileceğiniz raporlardır. Projelerinizin verimliliğini arttırmaya yardımcı olur.

Malzeme Raporları

İşletmenizin malzeme stoğu veya ihtiyacına yönelik analizleri yapmanıza olanak tanır. Malzemelere ilişkin tasarruf ve verimlilik elde etmenize yardımcı olurlar.

Depo Raporları

Envanter kullanımına ilişkin ve envanter değerlerinizi kapsayan raporlardır.

Sistem üzerinden çekeceğiniz ve otomatik olarak oluşturulan bu raporlar;

  • Kur bağımlılığı veya performans odaklı konular için hızlı bir raporlama yapmanızı sağlar.

  • Raporların oluşturulmasında harcadığınız zamanı ortadan kaldırır.

  • Grup bazlı raporlamalar yapabilir veya fiyat – ödeme süreleri konusunda tedarikçilerinizle ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmanızı sağlar.

  • Performans/fiyat odaklı analizler ile sizin için en doğru tedarikçiyi bulmanıza yarar.

Şirketiniz için daha akıllı iş araçları kullanın

YoneTeam, kolay arayüzü ve gelişmiş yapısıyla güçlü raporlar oluşturmanızı sağlar

YoneTeam, satınalmayla ilgili raporlamalarınızı tek bir ekrandan yönetmenizi sağlamaktadır. Tek bir ekran üzerinden yapacağınız detaylı analizler ile projenizin verimliliğini maksimize edebilirsiniz.

Satınalma yazılımı; raporlama işlemlerinin dışında sözleşme yönetimi, bütçe yönetimi, ödeme takibi, talep yönetimi, teklif yönetimi, sipariş yönetimi, teslimat yönetimi, depo yönetimi, tedarikçi yönetimi, malzeme yönetimi ve API/Entegrasyon özellikleri ile de performansınızı katlamaya yardımcı oluyor.

Projelerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş yazılım, bulut tabanlı desteği veya kendi sunucunuz üzerinde çalıştırabilme olanağı ile farklı alternatifler halinde sizlere sunulmaktadır.

Performans ve verimliliğe giden adımda siz de tercihinizi YoneTeam Satınalma Yazılımından yana kullanabilirsiniz.

Diğer Başlıklar